Martin's 23 ting.

mandag den 25. juni 2007

YouTube og andre samlingspunkter for amatør-producere

Ved slet ikke hvad jeg skal sige, det er bare rart at der er steder hvor man kan finde reklamer og filmklip fra stort set alt hvad der er sket de sidste ~70 år.

Godt sted at få tiden til at gå hvis den står stille.

Etiketter: ,

posted by Martin Jørgensen at 08:16 4 comments

Podcasts

Ganske fortrinligt, især for ordblinde og blinde ville jeg kunne forestille mig.

Personligt foretrækker jeg nu at læse det selv, hvis jeg ikke kan få det video, da jeg på den måde selv kan bestemme tempoet, eller hvis jeg skulle have fundet det på video se det, så jeg kan få billeder til at bestemme hvordan andre havde forestillet sig at teksten skulle se ud i levende live, så man ikke kun ser på det fra sin egen side.

Alt i alt, er det dog en fremragende måde ligesom rss feeds at sammensætte sin egen "avis".

Etiketter: ,

posted by Martin Jørgensen at 08:11 2 comments

mandag den 18. juni 2007

I-Google

Lækker ting, fine muligheder, men jeg ville ikke bruge den som en forside.

Jeg nyder den dejligt hurtige load og klar tid ved at bruge en About:Blank startside og det har jeg ikke i sinde at ændre på, men det ville være et oplagt valg for mig at bruge f.x. IGoogle's startside hvis jeg skulle ændre mening, men indtil da, så bliver det nok bare en side hvor jeg kan finde noget info.

Etiketter: ,

posted by Martin Jørgensen at 12:04 0 comments

Google Docs

Okay, Google Docs er faktisk ret neat, hvis man ikke lige sidder ved en computer med office installeret, eller ikke liige har et sted at ligge dokumentet, andet end måske mailboksen, så er det superfikst, og supernemt.



Lige til at gå til, hvis man har bare lidt tekstbehandlingserfaring.



Super nice ting.

Etiketter: ,

posted by Martin Jørgensen at 11:58 0 comments

Det ensomme dokument

Der var engang et dokument, men ikke bare et almindeligt dokument. Det var nemlig et Google Docs dokument, som var helt alene på internettet og den var så ked af det.

Hvis bare der var nogle andre dokumenter jeg kunne lege med, skrev det ensomme dokument på sig selv, men hov, hvad var nu det? Hvad var det for noget som kom løbende hen imod den? Kunne det være? Kunne det passe? Var der virkeligt andre dokumenter på nettet? Swoosh sagde det, så blev det ensomme dokument inviteret til en komsammen med mange andre dokumenter i det hotteste sted, skraldespanden. Nu var det ensomme dokument, ikke ensomt mere, for det havde nogen at skrive sammen med.

posted by Martin Jørgensen at 11:57 0 comments

mandag den 11. juni 2007

Wiki?, Hvad?, Hvorfor?

En Wiki er jo et dejligt sted at starte hvis man mangler en vejledning til et eller andet, men det er sådan set også et af de få steder jeg kan se at det kommer til sin ret.

Det er et dejligt, nemt, "offentligt" tilgængeligt samlingspunkt for hvad man skal gøre, og hvorfor.

Jeg har især haft held med at finde guides til nogle af de spil jeg spiller på diverse wiki-sider.

Så Wiki´er er ualmindeligt rare at have, ville jeg have en selv? Altså en seriøs en... Måske.. hvis jeg en dag føler at jeg har en vejledning eller epokegørende, nytænkende løsning på et gammelt eller nyt problem, eller bare en ny måde at gøre ting på.

Jeg har lavet en lille hurtig Wiki, men mest for at sidde og kigge funktionerne lidt igennem, for lige nu, har jeg ikke den almægtige løsning på "Livet, Universet og alting". ;)

http://bunnies.pbwiki.com/

Etiketter: ,

posted by Martin Jørgensen at 10:48 0 comments

mandag den 4. juni 2007

Technorati

Hmm, ved ikke om jeg helt fatter pointen med det, men det er da noget nemmere at søge en masse blogs igennem efter noget man vil have fat i, end hvis man skulle ind på hver enkelt side og søge.

Etiketter: ,

posted by Martin Jørgensen at 09:11 0 comments

del.icio.us - Uhm, okaay...

Imponeret... det er jeg ikke.

En offentlig link liste, hvor man kan se om andre også har gemt linket og hvad deres brugernavn er.

Heldigvis har de tilføjet nogle muligheder så man kan tilføje steder, uden at andre kan se hvad det er, men for at gøre det skal man ind under op til flere undermenupunkter for at slå diverse offentlig fremvisnings indstillinger til eller fra.

Der må jo være nogle som synes det er vældigt smart, fordi så slipper de for at skrive adressen ned på små sedler eller gå at huske på det. Der er jeg så af den mening at hvis man ikke kan huske en adresse, så er man ikke inde på den nær ofte nok til at den er værd at gemme på, og hvis man ikke er inde på den bare 1 gang om ugen, så er den slet ikke vigtig nok til at gide huske på den.

Desuden er der flere udmærkede søgemaskiner, men i langt de fleste tilfælde har man kun brug for 1... Google.

Så denne her slags, katalogisering, opsætning og arkivering af links appellerer overhovedet ikke til mig, det ville faktisk tage mig længere tid at trykke på 'del.icio.us' knappen på mit browservindue og vælge linket til den side jeg vil ind på, end det vil tage mig at skrive adressen i adressebaren.

del.icio.us ... måske.
brugbar for mig ... nej.
brugbar for andre ... helt sikkert

Etiketter: ,

posted by Martin Jørgensen at 08:24 0 comments